Utorak, Jun 12, 2018

izmedju raja i pakla 5

Ko su zapravo politicari?

Političar bi trebao da bude osoba koja zastupa interese lokalnog stanovništva na lokalnoj, državnoj ili europskoj razini. Djeluje nezavisno ili za političku stranku. Dakle osoba koja bi trebala da se bori za interese naroda u celini (a ne za sopstveni interes), i da to cini u skladu sa zakonom i ustavom. Ali ustvari, kao sto svi vidimo nije tako.  

Prava definicija bi trebala da zvuci ovako: Politicar je moralna spodoba, ljiga, najnecasniji, dupeuvlacuci izrod tj stvor ili nakarada veoma sklona spletkama, lazima, manipulaciji, unistavanju normalnih vrednosti koja cini sve iskljucivo za svoje interese ili interese svojih nadredjenih i to sve protiv naroda, humanosti, razuma i svih normalnih vrednosti.

Spreman je na najpodlije gadosti zarad svog uspeha. Gurajuci se sa jos hiljadama takvih moralnih spodoba i takmiceci na lestvici kroz stepenike piramide do svog imaginarnog cilja. Do prvog mesta tj spodobe nad spodobama. Za mesto za koje su prodali i dusu djavolu samo da sto duze tu ostanu. 

Kada se probije kroz gomilu spodoba i dodje do cilja, onda krene da manipulise masom ispod njega, podlim spodobama, koji to isto rade sa spodobama koji su stepenik nize.  I tako prave sliku da su jedni protiv drugih, vredjajuci, bijuci, maltretirajuci jedni druge. Ali je to ustvari samo jedna lazna slika. Oni jedni druge duboko postuju i cene. Usvajaju njihove podlosti i hrane se nemoralom, bludom, iskvarenoscu, lazima,spletkama. I tako odrzavaju svoju formu spodobe nad spodobama koja ne samo da manipulise stepenikom ispod, nego preskace stepenike po volji uticajuci na kompletan narod. Jedni druge uvlace u sistem. Rodjak rodjaka, brat brata. Ali samo oni koji su moralne spodobe mogu da se probiju. Ostali samo padaju na dno. Bivajuci potpuno porazeni i unisteni. 

Isti taj narod koji ih je izabrao, najgore prodje. Bez obzira da li su to radili iz uverenja ili radi koristi. Ali ovce ko ovce, sluze samo da budu osisane ili da budu pojedene. Dobiju neku prividnu korist ili lazno obecanje. 

Zaposljavaju samo one koji su spremni da rade za njih sve sto se njima cefne. Da protestiraju, da dolaze na lazne skupove, da rade gluposti i da prave budalu od sebe jer to ustvari i jesu. Samo gomila ovaca, spremna za sisanje.  Jer da su nesto vise od ovaca, shvatili bi da su svi oni isti. Kao jedna jedinstvena osoba, koja vremenom samo razmenjuje maske. Tako da nama samo deluje da postoje stranke i ljudi koji se bore za narod. 

Zaposljavanjem nestrucnih ljudi, tj moralnih spodoba u nastanku, dovode do rusenja svih normalnih vrednosti drzave. Propadanja svega sto je dobro, svih firmi i preduzeca, ustanova... Na vrhu je uvek najgori od svih, a trebalo bi da je najbolji. Ustvari jesu oni najbolji, ali najbolji u razvratu, gadostima i lazima. I tako piramida ne ide od najgorih ka najboljim, nego od najboljih ka najgorim. Samo sto najbolji ne znaju gde se nalaze jer su ovce. 

Ovce spremne na sisanje i je*avanje u zdrav mozak. Ovce koje uvek najebu jer moraju da ucestvuju u besmislenim ratovima, manipulacijama, lazima, nistavilu, nemoralu i svemu onom sto spodoba nad spodobom naredi. Danas jedna spodoba, sutra druga i tako u krug. Ugadjaju sebi a posten narod ko jebe. Mogu da izadju da ubijaju, da siluju, da lazu, gaze, ugnjetavaju, da biju, i niko nikad od njih ne odgovara. Ako neko odgovara to samo tako izgleda. 

A ljudima koji ih licno poznavaju i koji ucestvuju u njihovim igrarijama ni pakao nece tesko pasti.  

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me